Personal trainer inschakelen: 10 voordelen!

Twijfel je om te trainen onder begeleiding van een personal trainer? Heb je geen idee wat je van kan verwachten? Hier 10 redenen waarom trainen met een personal trainer een goed idee kan zijn!

1. Je wil resultaat boeken, maar het lukt je niet zelf

Je bent al een tijdje fanatiek aan het sporten, maar je hebt het idee dat je maar weinig vooruit gaat. Een goede personal trainer kan je huidige trainingsmethode onder de loep nemen en analyseren hoe het komt dat jij niet de resultaten ziet die je wilt zien. Daarnaast kan hij of zij de nodige aanpassingen maken zodat jij efficiënt en op een verantwoordelijke manier jouw doelen kan behalen. Tijdens dit proces zal de personal trainer je vooruitgang bijhouden en ingrijpen als dat nodig is.

2. Je ziet door de bomen het bos niet meer

Op internet staat tegenwoordig zó veel informatie dat je soms niet meer weet wat je moet geloven. De één zegt dit en de ander dat. Een goede trainer weet wat jij nodig hebt voor het bereiken van jouw doel. Hij of zij zal goed doorvragen op jouw hulpvraag om er voor te zorgen dat jullie op één lijn zitten. Communicatie hierin is erg belangrijk, want jij wilt jouw doel behalen. Wanneer de hulpvraag duidelijk is zal de personal trainer een plan opstellen wat bij jouw doel en jou persoonlijk past!

3. Een personal trainer zorgt voor variatie

Als je langere tijd dezelfde work-out doet, dan kan je zomaar je motivatie verliezen. Het is belangrijk om af en toe van oefeningen te wisselen. Er zijn namelijk wel meer dan duizend oefeningen die je in de sportschool kan doen, maar jij kent er maar een paar. Een personal trainer heeft uitgebreide kennis over de verschillende oefeningen die jij in de sportschool kan doen. Goed voor de afwisseling én voor jouw motivatie!

4. Je wilt verschillende oefeningen in de sportschool leren

Zie jij wel eens mensen in de sportschool bepaalde oefeningen doen die jij ook zou willen doen? Sommige oefeningen kunnen erg lastig zijn. Een personal trainer kan jou leren om bepaalde oefeningen op een verantwoordelijke manier uit te voeren. De ene oefening zal je misschien na één sessie al kunnen uitvoeren, andere oefeningen kosten meer sessies. Dit is afhankelijk van jouw beginsituatie en hoe veel je oefent. Stapje voor stapje kan jij je houding in een bepaalde oefening per sessie verbeteren.

5. Met een personal trainer voorkom je blessures

Iets wat je écht niet wilt, is een blessure krijgen. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je je doel niet kan behalen of dat je het moet uitstellen. De ene persoon is blessuregevoeliger dan de ander. Als jij bang bent om een blessure te ontwikkelen, dan kan het erg waardevol zijn om een persoonlijke trainer in te schakelen. Hij of zij zal er voor zorgen dat jij op je eigen niveau traint en de oefeningen op de goede manier uitvoert. Op deze manier heb jij het minst kans op blessures!

6. Je hebt een specifieke aandoening of blessure

Wanneer je een aandoening of een blessure hebt, dan kan trainen soms erg lastig zijn. Een personal trainer houdt hier rekening mee en kan voor aanpassingen zorgen. Zo worden bepaalde oefeningen makkelijker om uit te voeren. Door de brede kennis van een personal trainer over verschillende oefeningen, kan hij ook alternatieve oefeningen verzinnen voor een bepaalde spiergroep. Op deze manier kan je toch de spiergroepen trainen die jij wilt, zonder de blessure erger te maken!

7. Een personal trainer daagt je uit

Betrap jij jezelf wel eens op het gevoel na een work-out dat je er toch meer uit had kunnen halen? Dat hebben we allemaal wel eens. Maar als je dit gevoel erg vaak hebt, dan kan het aan te raden zijn om een paar sessies met een personal trainer te boeken. Een personal trainer kan er voor zorgen dat jij het beste uit je trainingen haalt. Hij of zij zal je uitdagen en motiveren wanneer het nodig is. Op deze manier loop jij met een voldaan gevoel de sportschool uit!

8. Je hebt een stok achter de deur nodig

“Ik sla de work-out van vanavond even over.” Is dit iets wat jij net iets te vaak tegen jezelf zegt? Geen zin, geen tijd, geen energie… Een personal trainer kan voor jou een stok achter de deur zijn. Wanneer je een afspraak hebt staan met een trainer, zal je eerder geneigd zijn om toch wel te gaan. Hij of zij zal je begeleiden in het bereiken van je doelen en daarmee jou ook ter verantwoording roepen wanneer dit nodig is.

Lees ook: Beweeg ik te weinig?

9. Je kan op een personal trainer terugvallen

Een personal trainer kan vragen beantwoorden die jij hebt over je voeding of het trainingsschema die je van hem of haar hebt gekregen. Ook als je het even niet ziet zitten, het niet lekker gaat of je vastloopt: je staat er met een personal trainer niet alleen voor!

10. Je vindt het saai om alleen te trainen

Een personal trainer let, zoals je net al hebt kunnen lezen, op veel verschillende dingen. Maar daarnaast kan een trainer ook lekker sociaal zijn. De ene persoon heeft meer behoefte aan een praatje dan de ander en elke trainer is hier ook anders in. Het is belangrijk om een goede band te hebben met je trainer. Een sociaal praatje tussendoor kan erg belangrijk zijn! Een goede trainer zal als het goed is aanvoelen waar jij die training meer behoefte aan hebt.

Ben jij benieuwd wat ik als personal trainer voor jou kan betekenen? Boek hier gratis jouw proefles of kennismakingsgesprek!

Nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor mijn nieuwsbrief en ontvang wekelijks content rondom voeding, training en leefstijl! 

Download gratis de snackgids 'snack bewust'!

Krijg ongewenst snacken onder controle met deze 10-daagse gratis challenge.