Het recept van deze week heb je hoogstwaarschijnlijk nog nooit gegeten! Toch is dit een ontzettend voedzaam, gezond én lekker recept. Maak nu je eigen pittige paksoi met tempé en zilvervliesrijst! Paksoi is een seizoensproduct. Daarbij is dit gerecht vegetarisch! De marinade maak je van knoflook, peper en citroensap. Eet smakelijk!

Ingrediënten
- 150 gram tempé (tofu kan ook)
- 1 teentje knoflook
- 1 rode peper
- 1 eetlepel citroensap
- 150 gram zilvervliesrijst
- 1 ui
- 1 paksoi
- 100 gram taugé
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel ketjap manis
Bereiding
- Snijd de tempé in blokjes.
- Pers het teentje knoflook boven een kom uit.
- Maak de peper schoon. Snijd 1 helft in dunne ringen en houd apart en snijd de andere helft heel fijn.
- Maak van de knoflook met de fijngesneden peper en het citroensap een marinade en schep dit door de tempé. Laat het minimaal 20 minuten op een koele plaats marineren.
- Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de groente schoon. Snijd de ui in snippers en de paksoi in repen.
- Verwarm 1 eetlepel olie en bak hierin de tempé bruin.
- Voeg de helft van de ui toe en bak dit even mee.
- Doe de paksoi erbij en roerbak de groente in ca. 5 minuten mee gaar. Maak het gerecht op smaak met wat ketjap.
- Fruit de rest van de ui en de achtergehouden rode peper in de andere lepel olie.
- Was de taugé en bak hem 2 minuten mee.
- Meng dit door de gare rijst en geef de paksoi met tempé erbij.
Informatie over dit recept
Past in dieet
- Met weinig zout
- Bij verhoogd cholesterol
- Bij diabetes
- Vrij van gluten
- Vrij van melk
- Vrij van ei
Voedingswaarden per persoon
Recept | |
---|---|
Energie | 540 kcal |
Vet | 20 gram |
Waarvan verzadigd vet | 3 gram |
Koolhydraten | 70 gram |
Waarvan suikers | 10 gram |
Vezels | 10 gram |
Eiwit | 20 gram |
Zout | 0,8 gram |
Dit recept stond eerder op de website van het Voedingscentrum.
Meer gezonde inspiratie? Bekijk hier het recept voor nasi goreng met komkommersalade!