Hou je van aardappelen? Dan is dit gerecht echt iets voor jou! In deze curry zijn aardappelen en ei verwerkt. Aardappelen zijn een goede bron van koolhydraten en vezels. Ook hebben ze een hoog gehalte aan vitamine C en B6. Erg gezond dus!

Ingrediënten
- 4 eieren
- 600 gram vastkokende aardappelen
- 1 uistukje gemberwortel (grootte ca. 1 duim)
- ½-1 rode peper
- 400 gram sperziebonen
- 1/5 groentebouillontablet (met minder zout)
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 eetlepel kokosmelk
Zo maak je het:
- Kook de eieren hard.
- Schil de aardappelen en snijd ze in flinke blokjes. Kook de aardappelblokjes in weinig water 5 minuten.
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Schil het stukje gember en rasp het fijn.
- Snijd de peper in de lengte open en verwijder de pitjes. Snijd de peper in reepjes.
- Maak de sperziebonen schoon.
- Maak van het groentebouillontablet 100 ml bouillon.
- Fruit de ui en de gember in de hete olie. Bak de kerrie kort mee tot het gaat geuren.
- Voeg de aardappelblokjes, de groentebouillon, de kokosmelk en de ringetjes peper toe en breng dit aan de kook. Laat het 10 minuten zacht stoven.
- Kook de sperziebonen in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
- Pel de eieren en snijd ze in parten. Meng de parten ei door de curry en warm het geheel goed door.
- Geef de sperziebonen erbij.
Voedingswaarde per persoon
Voedingswaarde | |
---|---|
Energie | 495 kcal |
Vet | 15 gram |
Waarvan verzadigd vet | 5 gram |
Koolhydraten | 55 gram |
Waarvan suikers | 4 gram |
Vezels | 10 gram |
Eiwit | 20 gram |
Zout | 0,5 gram |
Meer inspiratie? Bekijk hier het recept voor een heerlijke salade met kip!
Dit recept stond eerder op de website van het voedingscentrum.