Het is winter! Tijd voor een lekkere stamppot.

Ingrediënten
- 600 gram aardappelen
- 1 kleine bloemkool
- 100 gram gegrilde paprika (koeling, zonder zout)
- 2 tomaten
- stukje ui
- 200 gram rundertartaar
- peper
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- ± 100 ml halfvolle melk
Bereiding
- Schil de aardappelen. Breng de aardappelen in weinig water aan de kook.
- Maak de bloemkool schoon. Verdeel de groente in roosjes en snijd de stelen in stukjes.
- Voeg na 5 minuten koken de bloemkool toe aan de aardappelen. Kook dit verder gaar.
- Snijd de gegrilde paprika klein.
- Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
- Snijd het stukje ui fijn.
- Maak de tartaar aan met wat tomaat, de ui en wat peper.
- Vorm er kleine balletjes van en bak ze in de hete margarine bruin.
- Voeg de rest van de stukjes tomaat en wat water toe en stoof de balletjes gaar.
- Giet de gare aardappelen en bloemkool af en stamp dit klein.
- Verwarm de melk.
- Maak er met de hete melk en de gegrilde paprika een grove puree van.
- Geef de balletjes erbij.
Voedingswaarden
Voedingswaarde per persoon | |
---|---|
Energie | 505 kcal |
Vet | 15 gram |
Waarvan verzadigd vet | 4 gram |
Koolhydraten | 60 gram |
Waarvan suikers | 10 gram |
Vezels | 10 gram |
Eiwit | 35 gram |
Zout | 0,3 gram |
Meer inspiratie? Bekijk hier het recept voor een heerlijke salade met kip!
Dit recept stond eerder op de website van het voedingscentrum.