Recept van de week: Bloemkoolstamppot met balletjes

Het is winter! Tijd voor een lekkere stamppot.

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 1 kleine bloemkool
  • 100 gram gegrilde paprika (koeling, zonder zout)
  • 2 tomaten
  • stukje ui
  • 200 gram rundertartaar
  • peper
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • ± 100 ml halfvolle melk

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Breng de aardappelen in weinig water aan de kook.
  2. Maak de bloemkool schoon. Verdeel de groente in roosjes en snijd de stelen in stukjes.
  3. Voeg na 5 minuten koken de bloemkool toe aan de aardappelen. Kook dit verder gaar.
  4. Snijd de gegrilde paprika klein.
  5. Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
  6. Snijd het stukje ui fijn.
  7. Maak de tartaar aan met wat tomaat, de ui en wat peper.
  8. Vorm er kleine balletjes van en bak ze in de hete margarine bruin.
  9. Voeg de rest van de stukjes tomaat en wat water toe en stoof de balletjes gaar.
  10. Giet de gare aardappelen en bloemkool af en stamp dit klein.
  11. Verwarm de melk.
  12. Maak er met de hete melk en de gegrilde paprika een grove puree van.
  13. Geef de balletjes erbij.

Voedingswaarden

 Voedingswaarde per persoon
Energie505 kcal
Vet15 gram
Waarvan verzadigd vet4 gram
Koolhydraten60 gram
Waarvan suikers10 gram
Vezels10 gram
Eiwit35 gram
Zout 0,3 gram

Meer inspiratie? Bekijk hier het recept voor een heerlijke salade met kip!

Dit recept stond eerder op de website van het voedingscentrum.

Nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor mijn nieuwsbrief en ontvang wekelijks content rondom voeding, training en leefstijl! 

Download gratis de snackgids 'snack bewust'!

Krijg ongewenst snacken onder controle met deze 10-daagse gratis challenge.