Wil je een keer iets anders proberen? Probeer dan eens deze couscoussalade met tomaatjes en ei! Voeg rucola toe voor een beetje pit!

Ingrediënten
- ¼ groentebouillontablet met minder zout
- 200 gram volkoren couscous
- 4 eieren
- 1 citroen
- 250 gram kerstomaatjes
- 1 zakje (± 50 gram) rucola
- 1 kleine komkommer
- peterselie of munt
- 2 eetlepels olijfolie
Bereiding
- Breng 250 ml water met het stukje bouillontablet aan de kook.
- Doe de couscous in een kom en schenk de bouillon er over. Roer met een vork goed door. Laat de couscous afgedekt 10 minuten wellen.
- Kook de eieren in 10 minuten hard.
- Boen de citroen schoon en rasp wat van de schil. Pers de citroen uit.
- Was de tomaatjes en snijd ze in vieren.
- Was de rucola en dep de sla droog.
- Was de komkommer en snijd hem in de lengte door. Verwijder met een lepeltje het zaad en snijd de helften in boogjes.
- Was de peterselie of munt en knip het klein.
- Laat de couscous afkoelen.
- Pel de eieren en snijd ze in parten.
- Meng de groente door de couscous en maak de salade op smaak met de peterselie, de olijfolie, geraspte citroenschil, citroensap en peper.
- Schik de parten ei erop.
Voedingswaarde per persoon
Recept | |
---|---|
Energie | 635 kcal |
Vet | 25 gram |
Waarvan verzadigd vet | 6 gram |
Koolhydraten | 75 gram |
Waarvan suikers | 9 gram |
Vezels | 10 gram |
Eiwit | 30 gram |
Zout | 0,5 gram |
Dit recept stond eerder op de website van het Voedingscentrum.