Recept van de week: Couscoussalade met tomaatjes en ei

Wil je een keer iets anders proberen? Probeer dan eens deze couscoussalade met tomaatjes en ei! Voeg rucola toe voor een beetje pit!

Ingrediënten

  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 200 gram volkoren couscous
  • 4 eieren
  • 1 citroen
  • 250 gram kerstomaatjes
  • 1 zakje (± 50 gram) rucola
  • 1 kleine komkommer
  • peterselie of munt
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiding

  1. Breng 250 ml water met het stukje bouillontablet aan de kook.
  2. Doe de couscous in een kom en schenk de bouillon er over. Roer met een vork goed door. Laat de couscous afgedekt 10 minuten wellen.
  3. Kook de eieren in 10 minuten hard.
  4. Boen de citroen schoon en rasp wat van de schil. Pers de citroen uit.
  5. Was de tomaatjes en snijd ze in vieren.
  6. Was de rucola en dep de sla droog.
  7. Was de komkommer en snijd hem in de lengte door. Verwijder met een lepeltje het zaad en snijd de helften in boogjes.
  8. Was de peterselie of munt en knip het klein.
  9. Laat de couscous afkoelen.
  10. Pel de eieren en snijd ze in parten.
  11. Meng de groente door de couscous en maak de salade op smaak met de peterselie, de olijfolie, geraspte citroenschil, citroensap en peper.
  12. Schik de parten ei erop.

Voedingswaarde per persoon


Recept
Energie635 kcal
Vet25 gram
Waarvan verzadigd vet6 gram
Koolhydraten75 gram
Waarvan suikers9 gram
Vezels10 gram
Eiwit30 gram
Zout 0,5 gram

Dit recept stond eerder op de website van het Voedingscentrum.

Bekijk ook dit recept: Nasi met komkommersalade!

Nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor mijn nieuwsbrief en ontvang wekelijks content rondom voeding, training en leefstijl! 

Download gratis de snackgids 'snack bewust'!

Krijg ongewenst snacken onder controle met deze 10-daagse gratis challenge.