Recept van de week: Fusili met kip

Een simpel maar voedzaam pastagerecht. Breng het gerecht op smaak door kappertjes toe te voegen. Bekijk onderaan het recept de voedingswaarde per persoon.

Ingrediënten

  • 150 gram volkoren fusili of andere pasta
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 sjalotjes
  • 1 prei
  • 200 gram kerstomaatjes
  • 200 gram kipfilet
  • peper
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel kappertjes
  • azijn

Bereiding

  1. Kook de fusili volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Pel de knoflook en de sjalotten en snijd het klein.
  3. Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
  4. Was de kerstomaatjes en halveer ze.
  5. Snijd de kip in blokjes en bestrooi ze met peper.
  6. Verwarm de olie en bak de kip al omscheppend in 5 minuten bruin.
  7. Bak de knoflook en de sjalotten mee. Voeg de tomaatjes en de prei toe.
  8. Voeg de uitgelekte fusili toe en laat dit al omscheppend heet worden.
  9. Maak de pasta op smaak met de kappertjes, wat azijn en peper.

Voedingswaarde per persoon


Recept
Energie475 kcal
Vet10 gram
Waarvan verzadigd vet2 gram
Koolhydraten55 gram
Waarvan suikers8 gram
Vezels10 gram
Eiwit35 gram
Zout 0,3 gram

Dit recept stond eerder op de website van het Voedingscentrum.

Gratis proefles?

Benieuwd of een personal trainer iets voor jou is? Ontdek het tijdens een gratis proefles!