Recept van de week: Nasi met komkommersalade

Maak deze gezonde variant van nasi goreng! Bekijk de stap-voor-stap-video onderaan deze pagina!

Ingrediënten

  • 150-200 gram zilvervliesrijst
  • 400 gram groente zoals ui, prei, witte kool, taugé
  • ½ rode peper
  • 150 gram kipfilet
  • 2 eetlepels olie
  • ½ theelepel gemalen laos
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • ½ theelepel kurkuma
  • ½ theelepel koriander
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepel ketjap manis
  • 1 kleine komkommer
  • 2 eetlepels azijn
  • 4 takjes peterselie

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat de rijst afkoelen.
  2. Was de groente en snijd ze in stukjes.
  3. Maak het stukje peper schoon en snijd het heel fijn.
  4. Snijd de filet in blokjes.
  5. Verwarm de olie in een braadpan of wok en bak hierin het vlees in een paar minuten gaar en bruin.
  6. Voeg de groente zoals ui, prei en kool toe met de specerijen en roerbak dit kort mee. Pers het teentje knoflook er boven uit.
  7. Meng de rijst er door en laat het gerecht al omscheppend heet worden. Voeg de laatste minuut eventueel taugé toe.
  8. Maak de nasi op smaak met een beetje sojasaus.
  9. Was de komkommer, halveer hem in de lengte en snijd de helften in smalle repen. Maak de komkommer op smaak met wat azijn en kleingesneden selderij.

Bekijk hier de video!

Voedingswaarde per persoon

Recept
Energie630 kcal
Vet15 gram
Waarvan verzadigd vet4 gram
Koolhydraten80 gram
Waarvan suikers10 gram
Vezels9 gram
Eiwit35 gram
Zout 1,3 gram

Dit recept stond eerder op de website van het Voedingscentrum

Meer inspiratie?

Bekijk hier het recept voor fusili met kip!

Gratis proefles?

Benieuwd of een personal trainer iets voor jou is? Ontdek het tijdens een gratis proefles!