Recept van de week: Penne met kip en prei

Tijd voor pasta! Hier een lekker, makkelijk en voedzaam gerecht. Dit recept bevat veel eiwitten en is daarom een goede maaltijd na een middag hard sporten. Maar ook gewoon op een rustdag. Tip: gebruik volkoren penne!

Ingrediënten

  • 2 kippenbouten
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 teentje knoflook
  • 150 ml bouillon met minder zout
  • 100 gram champignons
  • 150 gram volkoren penne
  • 1 eetlepel kookroom light
  • 400 gram dunne preien

Bereiding

  1. Neem het vel van de kippenbouten.
  2. Bestrooi de kip met peper. Bak de kip in de hete margarine bruin.
  3. Pel het teentje knoflook.
  4. Voeg het hele knoflookteentje met de bouillon bij de kip. Stoof de kip in 50 minuten gaar.
  5. Neem de kippenbouten en het knoflookteentje uit het stoofvocht.
  6. Pluk het vlees van de botjes.
  7. Maak de preien schoon.
  8. Snijd de prei in stukken van ca. 4 cm en halveer deze stukken in de lengte.
  9. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
  10. Kook de penne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  11. Breng het stoofvocht van de kip weer aan de kook en kook hierin de prei in 5 minuten gaar.
  12. Voeg de champignons, het kippenvlees en de kookroom toe.
  13. Giet de penne af en meng de saus met kip en prei erdoor.

Voedingswaarden

Voedingswaarden per persoon 
Energie535 kcal
Vet15 gram
Waarvan verzadigd vet4 gram
Koolhydraten55 gram
Waarvan suikers5 gram
Vezels9 gram
Eiwit40 gram
Zout 0,3 gram

Meer inspiratie?

Meer pasta-inspiratie? Bekijk hier het recept voor een overheerlijke spaghetti!

Dit recept stond eerder op de website van het Voedingscentrum.

Gratis proefles?

Benieuwd of een personal trainer iets voor jou is? Ontdek het tijdens een gratis proefles!