Tijd voor pasta! Hier een lekker, makkelijk en voedzaam gerecht. Dit recept bevat veel eiwitten en is daarom een goede maaltijd na een middag hard sporten. Maar ook gewoon op een rustdag. Tip: gebruik volkoren penne!

Ingrediënten
- 2 kippenbouten
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1 teentje knoflook
- 150 ml bouillon met minder zout
- 100 gram champignons
- 150 gram volkoren penne
- 1 eetlepel kookroom light
- 400 gram dunne preien
Bereiding
- Neem het vel van de kippenbouten.
- Bestrooi de kip met peper. Bak de kip in de hete margarine bruin.
- Pel het teentje knoflook.
- Voeg het hele knoflookteentje met de bouillon bij de kip. Stoof de kip in 50 minuten gaar.
- Neem de kippenbouten en het knoflookteentje uit het stoofvocht.
- Pluk het vlees van de botjes.
- Maak de preien schoon.
- Snijd de prei in stukken van ca. 4 cm en halveer deze stukken in de lengte.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
- Kook de penne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Breng het stoofvocht van de kip weer aan de kook en kook hierin de prei in 5 minuten gaar.
- Voeg de champignons, het kippenvlees en de kookroom toe.
- Giet de penne af en meng de saus met kip en prei erdoor.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon | |
---|---|
Energie | 535 kcal |
Vet | 15 gram |
Waarvan verzadigd vet | 4 gram |
Koolhydraten | 55 gram |
Waarvan suikers | 5 gram |
Vezels | 9 gram |
Eiwit | 40 gram |
Zout | 0,3 gram |
Meer inspiratie?
Meer pasta-inspiratie? Bekijk hier het recept voor een overheerlijke spaghetti!
Dit recept stond eerder op de website van het Voedingscentrum.