Recept van de week: Salade met tandoori kip

Heb je even genoeg van al die pastagerechten? Behoefte aan wat afwisseling? Hierbij een recept voor een salade met kip! Een makkelijk gerecht wat erg snel klaar is. Ideaal voor wanneer je even niet zo lang in de keuken wilt staan.

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 groene paprika
  • 1 (rode) ui
  • 200 gram kipfilet
  • 2 eetlepels olie
  • ½ eetlepel tandoori masalakruiden zonder zout
  • citroensap
  • 4 eetlepels magere (Griekse) yoghurt
  • slabladen of 50 gram gemengde sla
  • 1 klein volkoren stokbrood

Bereiding

  1. Maak de groente schoon. Halveer de courgette in de lengte en snijd de helften in dunne plakken. Snijd de paprika in blokjes en de ui in snippers.
  2. Snijd de kipfilet in dunne plakjes.
  3. Verhit 1 eetlepel olie en bak hierin de kip met de tandoorikruiden in 5 minuten gaar en bruin. Neem de kip uit de pan en laat het afkoelen.
  4. Verwarm de rest van de olie in de pan en roerbak hierin de groente in enkele minuten gaar. Meng er wat citroensap door en laat het afkoelen.
  5. Schep de yoghurt door de kip.
  6. Meng de groente met de de sla en schep de kip erop. Serveer er eventueel brood bij.

Voedingswaarden

 Voedingswaarden per persoon
Energie505 kcal
Vet15 gram
Waarvan verzadigd vet3 gram
Koolhydraten50 gram
Waarvan suikers9 gram
Vezels10 gram
Eiwit40 gram
Zout 1,2 gram

Meer inspiratie? Bekijk hier het recept voor een heerlijk pastagerecht!

Dit recept stond eerder op de website van het voedingscentrum

Nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor mijn nieuwsbrief en ontvang wekelijks content rondom voeding, training en leefstijl! 

Download gratis de snackgids 'snack bewust'!

Krijg ongewenst snacken onder controle met deze 10-daagse gratis challenge.