Heb je even genoeg van al die pastagerechten? Behoefte aan wat afwisseling? Hierbij een recept voor een salade met kip! Een makkelijk gerecht wat erg snel klaar is. Ideaal voor wanneer je even niet zo lang in de keuken wilt staan.
Ingrediënten
- 1 courgette
- 1 groene paprika
- 1 (rode) ui
- 200 gram kipfilet
- 2 eetlepels olie
- ½ eetlepel tandoori masalakruiden zonder zout
- citroensap
- 4 eetlepels magere (Griekse) yoghurt
- slabladen of 50 gram gemengde sla
- 1 klein volkoren stokbrood
Bereiding
- Maak de groente schoon. Halveer de courgette in de lengte en snijd de helften in dunne plakken. Snijd de paprika in blokjes en de ui in snippers.
- Snijd de kipfilet in dunne plakjes.
- Verhit 1 eetlepel olie en bak hierin de kip met de tandoorikruiden in 5 minuten gaar en bruin. Neem de kip uit de pan en laat het afkoelen.
- Verwarm de rest van de olie in de pan en roerbak hierin de groente in enkele minuten gaar. Meng er wat citroensap door en laat het afkoelen.
- Schep de yoghurt door de kip.
- Meng de groente met de de sla en schep de kip erop. Serveer er eventueel brood bij.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon | |
---|---|
Energie | 505 kcal |
Vet | 15 gram |
Waarvan verzadigd vet | 3 gram |
Koolhydraten | 50 gram |
Waarvan suikers | 9 gram |
Vezels | 10 gram |
Eiwit | 40 gram |
Zout | 1,2 gram |
Meer inspiratie? Bekijk hier het recept voor een heerlijk pastagerecht!
Dit recept stond eerder op de website van het voedingscentrum