Champignons is deze maand (november) een seizoensproduct. Daarom een heerlijk gerecht met champignons! Het gerecht is zonder dierlijke producten, dus ook geschikt voor vegetariërs en veganisten. Tevens is dit gerecht lekker snel klaar, ideaal voor als je wat minder tijd hebt om te koken!

Ingrediënten
- 150 gram volkoren spaghetti
- 1 dunne prei of 2 bosuitjes
- 250 gram (kastanje) champignons
- 150 gram tofu
- 150 gram diepvries doperwtjes
- 4 olijven zonder pit
- 1 eetlepel olie
- ½ blik tomatenblokjes zonder zout
- oregano
- basilicum
- peper
Bereiding
- Kook de spaghetti in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
- Snijd de tofu in reepjes.
- Kook de doperwtjes 1 minuut in een bodempje water.
- Snijd de olijven in plakjes.
- Verwarm de olie in een wok of grote braadpan en bak hierin de tofu bruin.
- Bak de champignons kort mee.
- Voeg de olijven, de doperwtjes en de tomatenblokjes toe en breng dit aan de kook.
- Schep de uitgelekte spaghetti erdoor en warm het geheel goed door.
- Maak op smaak met oregano, basilicum en peper.
Voedingswaarde per persoon
Recept | |
---|---|
Energie | 505 kcal |
Vet | 15 gram |
Waarvan verzadigd vet | 2 gram |
Koolhydraten | 65 gram |
Waarvan suikers | 7 gram |
Vezels | 15 gram |
Eiwit | 25 gram |
Zout | 0,4 gram |
Dit recept stond eerder op de website van het Voedingscentrum.