Sporten, waarom zou je? Hier 5 redenen!

Over de hele wereld staat sporten hoog in het vaandel. Je hebt sporten in allerlei vormen en maten, maar alle sporten hebben een overeenkomst. Je bent in beweging en levert fysieke inspanning. Of je nu aan teamsport doet, naar de sportschool gaat of op judo zit. Maar, waarom zou je eigenlijk sporten? In dit artikel 5 redenen om van de bank te komen en te gaan sporten!

Sporten zorgt voor veel gezondheidsvoordelen

Sporten verlaagt de kans op allerlei chronische ziektes, zoals bijvoorbeeld diabetes en hart- en vaatziektes. Je kunt met sporten je bloeddruk en cholesterolgehalte omlaag brengen. Daarnaast verbetert het de weerstand en wordt je minder snel ziek.

Sporten tegen veroudering

Tijdens het verouderingsproces treedt er namelijk spierverlies op en verliezen de botten hun dichtheid. Met sporten, voornamelijk weerstandstraining, kan dit proces tegen worden gegaan.

Sporten zorgt voor extra spiermassa

Wanneer je aan krachttraining doet krijg je meer spiermassa. Dit betekent vaak meer kracht en/of uithoudingsvermogen, hierdoor zullen dagelijkse activiteiten makkelijker gaan.

Sporten heeft positieve invloed op je mentale welzijn

Je leert doelen stellen, en door doorzettingsvermogen en discipline deze doelen te behalen. Je zelfvertrouwen zal hierdoor een boost krijgen en discipline en doorzettingsvermogen heb je niet alleen in de sportschool nodig.

Ook zorgt sporten er voor dat je endorfine aanmaakt. Dit stofje is een anti-stresshormoon en zorgt voor goed gevoel. Het wordt ook wel het gelukshormoon genoemd. Sporten geeft dus plezier en laat je prettig voelen! Tevens kun je in plaats van je frustraties op anderen te uiten deze in het sporten kwijt, scheelt weer een nachtje op de bank slapenā€¦ šŸ˜‰

Sporten zorgt ervoor dat je makkelijker op gewicht blijft

Sporten zorgt ervoor dat je energieverbruik omhoog gaat. Je kunt dan meer energie (calorieƫn) innemen zonder aan te komen. Als je energieverbruik hoger is dan je energie-inname zul je afvallen. Sporten zorgt dat het energieverbruik omhoog gaat, dus je zal makkelijker afvallen als je sport.

Lees ook: 5 tips bij het afvallen!

Online training

Wordt 2023 het jaar waarin jij eindelijk stappen gaat zetten richting een gezonde leefstijl? Met mijn online training kun je dit goede voornemen omzetten in actie!

Download gratis 'Het geheim van afvallen'!

Wat is de meest effectieve manier om gewicht te verliezen? Download gratis mijn uitwerking van 5 handvatten die het antwoord op deze vraag samenvat!