Tessa: “Sporten is voor mij nu een prioriteit”

Stel je voor: je hebt overgewicht, weinig conditie en je zit niet lekker in je vel. Je wil graag werken aan je gezondheid, maar waar moet je beginnen? Tessa (35) begon met personal training en kwam erachter dat verandering mogelijk is, zelfs middenin een druk bestaan. Lees hier haar verhaal!

Eerst even voorstellen: Ik ben Tessa, 35 jaar en moeder van twee jonge kinderen van 6 en bijna 8 jaar. Ik werk als marketeer en daarnaast werk ik achter de schermen in het horecabedrijf van mijn partner. Een druk leven, dus!

Geen tijd?

Voordat ik begon met personal training bij Oscar, was ik vooral druk met mijn gezin en werk en heel weinig bezig met mijn gezondheid. Na de geboorte van mijn dochter had ik nooit meer de tijd gemaakt voor sport en dat was te merken! Ik had geen gezond gewicht en een slechte conditie.

Ik wilde graag werken aan mijn gezondheid, maar wist niet goed hoe ik dat aan moest pakken. Waar moest ik beginnen? Ik hoorde van mijn zwager dat hij een goede ervaring had met personal training. Dat leek me een goed idee, want ik had echt iemand nodig die mij elke week aan de gang hield. Een stok achter de deur, zeg maar. Dus vandaar dat ik de stap zette naar personal training in Apeldoorn en bij Oscar terecht kwam.

Verandering

Toen ik enthousiast de sportschool binnenstapte, voelde ik me toch wat onwennig. Het zou een uitdaging zijn om mijn te zware, onsportieve lichaam in beweging te krijgen. Ik wilde graag 5 kilo kwijtraken en me energieker voelen dan ik op dat moment deed. En dat is meer dan geslaagd! Inmiddels ben ik al 13 kilo afgevallen. Dat alleen al voelt heel goed, maar het mooiste vind ik dat mijn lichaam veel sterker is geworden en dat ik qua kracht nog steeds vooruit ga.

In de afgelopen tijd zijn er veel dingen voor mij veranderd. Ik begon met een uur per week trainen bij Oscar, maar inmiddels train ik daarnaast zelf nog twee keer. Ik heb dus aardig de smaak te pakken! Ook heb ik veel geleerd over voeding en de keuzes die ik daarin maak. Ik begon met calorieën tellen, maar leerde vooral welke gezonde keuzes ik kan maken op dat gebied. Welke voeding belangrijk is om mijn doelen in de sportschool te kunnen halen.

Wat ik geweldig vind, is dat ik ontdekte hoe goed sporten voor me is en dat het echt bij me past. Ik zou dat voor geen geld op willen geven, zelfs niet wanneer ik ‘te druk ben’. Voor mij is dat geen geldig excuus om niet in beweging te komen.

Wijze lessen

Ik heb geleerd dat jezelf veranderen echt wel kan, ondanks dat je leven misschien heel vol en druk is. Tijd vrijmaken om te sporten is voor mij nu een prioriteit geworden. Mijn lichaam uitdagen én nooit meer ‘terug naar hoe het was’. Ik zit nu veel beter in mijn vel én ik ben heel trots op wat mijn lichaam kan. Ondanks het krijgen van twee kinderen en het feit dat ik ‘al’ 35 ben.

Als ik terugkijk op alle veranderingen die ik heb gemaakt, ben ik blij dat het allemaal zo goed is verlopen. Ik heb niet echt tegenslagen gehad of momenten dat het even niet zo lekker ging. Het ging zelfs zo goed dat ik steeds weer mijn doelen bij kon stellen of kon werken aan nieuwe doelen. Inmiddels ben ik al bijna een jaar op hetzelfde gewicht, maar dan met meer spiermassa én met veel meer energie!

Personal training

Ik begon bij Oscar omdat ik vooral een stok achter de deur nodig had. Maar zijn manier van begeleiding is ontzettend fijn. Hij denkt serieus met me mee als dat nodig is, maar heeft ook een goede dosis humor. Hij luistert goed naar wat ik nodig heb, of het nu gaat om voedingsadvies (vooral in het begin) of de begeleiding tijdens het trainen. Ik voel me gezien en gehoord én heel goed geholpen.

Voorlopig ga ik nog wel even door! Ik heb nog genoeg doelen om aan te werken. De komende tijd wil ik me gaan verdiepen in welke voeding belangrijk is om nog beter te presteren tijdens de trainingen. Om nog sterker te worden en nog meer doelen in de sportschool te kunnen halen. Ik besef dat voeding hierin een belangrijke rol speelt.

De tip van Tessa!

Ik kan me goed voorstellen dat er mensen zijn die een soortgelijke beginsituatie als die van mij hebben. Mensen die door hun drukke (gezins)leven weinig tijd vrijmaken om te werken aan hun gezondheid, lichaam en mindset. In dat geval heb ik een gouden advies voor je: niet aanklooien in je uppie, gewoon Oscar bellen! Het is namelijk zo fijn om het niet alleen te hoeven doen, maar juist met iemand die écht kennis heeft over voeding en sport. Het komt uiteindelijk allemaal neer op het veranderen van je mindset en het is heel moeilijk om dat in je eentje te moeten doen!

Word jij het volgende succesverhaal?

Als personal trainer in Apeldoorn (en online) wil ik graag het verschil kunnen maken in het leven van mensen, om ze te helpen bij het behalen van hun gezondheidsdoelen. Wil jij net als Tessa sterker worden, in beweging komen, wellicht wat gewicht verliezen, maar vooral je mindset veranderen? Ik help je graag!

Klik hier om mijn aanbod te bekijken!

Online training

Wordt 2023 het jaar waarin jij eindelijk stappen gaat zetten richting een gezonde leefstijl? Met mijn online training kun je dit goede voornemen omzetten in actie!

Download gratis 'Het geheim van afvallen'!

Wat is de meest effectieve manier om gewicht te verliezen? Download gratis mijn uitwerking van 5 handvatten die het antwoord op deze vraag samenvat!